środa, 9 stycznia 2013

Kotleciki mielone z żółtym serem

Kotleciki mielone z żółtym serem

Klasyczna propozycja na obiad. 
Pyszna i prosta.
Świetnie pasuje do ziemniaczków i sałatki z buraczków


Składniki : 500g mielonego mięsa wieprzowego, 1 cebula czerwona, czerstwa mała bułka, 1/2 szklanki mleka, jajko, 1 łyżka musztardy francuskiej, sól, pieprz, natka pietruszki, oliwa do smażenia, 100g sera żółtego, bułka tarta

Przygotowanie : Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę, pokrojoną cebulę, posiekaną natkę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Mięso rozpłaszcz dłonią, połóż kawałek żółtego sera i uformuj pulpeciki. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.
 
 

1 komentarz:

Print