poniedziałek, 14 lipca 2014

Filet z kurczaka w pistacjowej panierce

Filet z kurczaka w pistacjowej panierce


Składniki : ( 2 porcje )
  • 2 pojedyncze filety z kurczaka, 
  • 100g pistacji,
  • pieprz,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 białko z małego jajka,
  • olej do smażenia.
Przygotowanie :

Mięso dokładnie opłucz. Posyp pieprzem z dwóch stron. Pistacje obierz z łupiny i za pomocą tłuczka delikatnie rozbij na mniejsze kawałki. Do miski wlej jogurt i białko z jajka. Połącz składniki. Filet posmaruj jogurtem a następnie obtocz w pistacjach. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso z dwóch stron parę minut następnie przełóż do nagrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni.


8 komentarzy:

Print