środa, 26 kwietnia 2017

Pikantne pałki z kurczaka

Pikantne pałki z kurczaka 


Składniki :
  • 4 pałki z kurczaka,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz,
  • ostra papryka w proszku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki suszonej cebuli.
Przygotowanie :

Pałki z kurczaka oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Do słoiczka (lub kubeczka) wlej olej, wsyp sól, pieprz, paprykę,cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj składniki. Pałki potnij ostrym nożem i natrzyj  marynatą i włóż do lodówki na 2-3 godziny. . pałki ułóż obok siebie na blaszce. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 190-200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print